menu

Alleen de boterham van de baas is rijkelijk belegd

Publicatiedatum: 27-04-2017 Share Tweet LinkedIn E-mail
Alleen de boterham van de baas is rijkelijk belegd

De fiscus kijkt met u mee. De ondernemer van een pannenkoekenrestaurant kan erover meepraten.

Dat pannenkoeken een mooie brutowinst kunnen opleveren, dat is in de wereld van de horeca wel bekend. De belastinginspecteur constateert een véél te hoog inkooppercentage (18% boven het branchegemiddelde) en confronteert de ondernemer hiermee. “Nou dat heeft te maken met de kwaliteit die wij bieden!”, zegt de ondernemer, “Wij beleggen onze pannenkoeken met veel meer ingrediënten dan onze collega’s dat doen”.

De inspecteur vraagt uitleg hierover: “Een pannenkoek met kaas en ananas beleggen wij met 220 gram kaas en 9 schijven ananas” en zo noemt de ondernemer nog veel andere voorbeelden.

Dan start het onderzoek van de fiscus: op Facebook staan berichten over de kwaliteit waarbij meermalen staat geschreven zoiets als “Mijn pannenkoek had nauwelijks smaak”, “De ham heb ik met een vergrootglas moeten zoeken”, “Rijk belegd? Zeker voor de ondernemer zijn boterham!”.

De inspecteur geeft de opdracht op 8 momenten 32 pannenkoeken te bestellen en de ingrediënten te wegen: wat blijkt? De 16 pannenkoeken Hawaii bevatten gemiddeld  5 schijven ananas en 90 gram kaas. De verdere afloop laat zich raden!

Kunnen wij u van dienst zijn met kostprijscalculaties? Wij helpen u graag! Neem contact op met ons team via 030 6993939 of via ons contactformulier 

Terug naar blog