menu

De crisis voorbij! een nieuwe start.......

Publicatiedatum: 17-12-2015 Share Tweet LinkedIn E-mail
De crisis voorbij! een nieuwe start.......

In augustus was ik bij Peter en Marianne in Tilburg. Zij hebben een leuk en gezellig themarestaurant dat zij al sinds 2006 exploiteren. De start was goed, maar toen kwam 2008! ‘Knijpen’, Marianne stortte zich op de inkoop en zij draaide bij Peter (hij draait de keuken)  de teugels aan. Het inkoop% keuken was 36% en met de kritische houding van Marianne werd dit percentage in no time teruggebracht naar 31%! En in 2014 zelfs naar 29,5%!

Dat lukte met hard werken van beide partners, maar alleen de eerste 2 jaren waren winstgevend. Al sinds 6 jaar kan het stel ternauwernood de salarissen en leveranciers betalen.  Hoe kan het toch dat we niet een leuk rendement overhouden? was hun vraag aan mij.

Soms zijn de antwoorden simpel maar vraagt de oplossing een flinke inspanning. Wij hebben de omzet en kosten van hun bedrijf in kaart gebracht en wat blijkt?De arbeidsproductiviteit is het probleem! Hierdoor zijn de loonkosten 41% van de omzet.Samen met Marianne en Peter zochten we de oplossingen: ietsje aanpassen van de openingstijden, de menukaart wat anders (creatiever) samenstellen, en een sterke promotieactie ontketenen (meer gasten, meer omzet) en de daling van de loonkosten is ingezet!  Het jaar 2015 zal nog geen winst brengen, maar de verwachtingen voor 2016 zijn hoog gespannen!

Wilt u ook eindelijk (weer) winst gaan maken met uw horecaonderneming? eem contact op via 030-6993939 of online via ons contactformulier

Terug naar blog