menu

De kunst van het weglaten

Publicatiedatum: 01-08-2015 Share Tweet LinkedIn E-mail
De kunst van het weglaten

Peter heeft een mooie cafetaria in Emmen. Het is een druk bedrijf met goede producten, en Peter werkt zich een slag in de rondte! Maar hij verdient geen cent! Sterker nog zijn cafetaria is de laatste 3 jaar verliesgevend. Bij onze inventarisatie zegt Peter: “Wij hebben hartstikke veel vaste klanten, al jaren! Natuurlijk willen wij al die vaste klanten graag houden, dus doen we alles voor ze”. Uit onze inventarisatie blijkt dan dat Peter 144 producten in zijn assortiment voert! “Ja, dat moeten wij wel, want onze klanten willen bij ons alles kunnen kopen”. Kees komt hier bijvoorbeeld iedere week en hij bestelt dan altijd 2 lihanboutjes. En als hij die niet kan krijgen, weet ik niet of hij wel blijft komen”. Toch hebben wij het assortiment van de snackbar beperkt tot 36 producten! En de medewerkers praktische instructies gegeven hoe hier naar de klanten mee om te gaan. Na 3 jaar is het verlies van 3% omgebogen naar een winst van +7%. Geen waste meer, weinig ‘dood’ kapitaal en efficiënter werken, dat zijn de resultaten. En Kees? Die blijft heus wel komen. En de cafetaria heeft wekelijks leuke acties, en soms is dat een lihanboutje! Dan komt Kees een keertje extra.

Wilt u ook efficienter werken en beter bedrijfsresultaat? Neem contact op via 030-6993939 of online via ons contactformulier

Terug naar blog